Ulkopolitiikka-lehden sivusto on uudistunut!
Nopeat

Päätöntä parodiaa Venäjästä

Teksti:
Julkaistu: 17.9.2015

Vaikka provosoitaessa ei valtioviisaan neuvon mukaan saisi provosoitua, absurdiin vastaaminen vielä absurdim­malla näyttää toimivan.

Maaliskuussa Twitter-pikaviestipalvelussa toimintan­sa aloittanut Sputnik Suomi -käyttäjätili parodisoi Venä­jää käsitteleviä uutisia vastavetona Venäjän valtiolliselle uutistoimisto Sputnikille.

Parodiatili kommentoi ajankohtaisia asioita mustan huumorin ryydittämänä. Päivityksissä on kerrottu muun muassa kuulumisia Novorossijasta sekä raportoitu Ve­näjän sisäministeriön Omon-erikoisjoukkojen otteista. Välillä huumori yltyy sen verran hurtiksi, että sitä ei sovi asialehdessä referoida.

KUVA: TOIVO MARTIKAINEN/UP

»Saamme inspiraatiomme Venäjän uutisista ja sosi­aalisesta mediasta. Meillä ei ole poliittista agendaa, vaan näytämme ainoastaan, kuinka älytöntä Venäjän uuti­sointi on», tilin ylläpitäjät kertovat.

»Tilin takana on muutaman henkilön aivoriihi. Olem­me tavallisia kansalaisia eri puolelta Suomea», tekijät kertovat taustoistaan.

Jopa Venäjän Helsingin-suurlähetystö kuului huhti­kuussa hetken ajan parodiatilin seuraajiin, kunnes joku Tehtaankadulla ymmärsi erheen.

Parodiatilin ylläpitäjät kertovat, että he eivät ole ainakaan toistaiseksi joutuneet mittavien vastatoimien kohteeksi.

»Joitain yksittäisiä kiukutteluja tulee silloin tällöin, mutta osa niistäkin on väärinkäsityksiä. Mitään järjestel­mällistä emme ole huomanneet.»

Pidin jutustaEn pitänyt jutusta
Jaa somessa