Ulkopolitiikka-lehden sivusto on uudistunut!
Pakina

Pakinoitsija Kärpänen kuuntelee sotakirjeenvaihtajaa

Kuunteluasema 358: Tarkkailuraportti 5

Teksti:
Julkaistu: 7.12.2023

Ääni A: Julma siviiliväestön terrorisointi, se on kyllä jotain anteeksiantamattoman hirveää. Täysin rikollista toimintaa. Lapsiakin murhattu! Kuka tahansa haluaisi toimia päättäväisesti sellaista vastaan. Siihen on ihan velvollisuuskin.

Ääni B: Mutta ota huomioon, että siellä on vallattu laajoja alueita, miehitetty niitä jo vaikka kuinka pitkään. Suorastaan liitetty sodalla valloitettuja alueita laittomasti omaan valtioon. Sellaista saa vastustaa vaikka aseellisestikin. Eihän vierasta miehitystä tarvitse hyväksyä lampaan tavoin.

A: Aivan sama, mitä joku puhuu rajoista ja kansainvälisestä oikeudesta. Jos lapsia tullaan murhaamaan tai kaappaamaan, niin siihen ei auta kuin lyijylääkitys hyökkääjille. Kaikki muu on terrorismin puolustelua. Oikeastaan se on kaikista pahinta terrorismia, ajatusterrorismia.

B: Helppohan se on kääntää puhe tunteita herättävästi lapsiin. Kyllä minä ymmärrän, että se on väärin. Kaikki ymmärtävät, että se on väärin. Mutta sekin on väärin, että koko toisen kansan olemassaolo kiistetään. Sanotaan, ettei koskaan voi olla oikeaa valtiota. Väitetään keksityksi. Ja sitten tuodaan oma armeija viimeistelemään etnonationalististen ideologien myyräntyö. Siinä vasta lapset kärsivät.

A: Missä on se kuuluisa kansainvälinen yhteisö silloin, kun näitä hirveyksiä tapahtuu? Jotain ympäripyöreyksiä puhutaan ja aina halutaan kertoa taustoja ja lisää taustoja. Tarvitaan enemmän.

B: Kansainvälinen yhteisö sen kun vain mahdollistaa tämän sorron käymällä kauppaa sortajan kanssa. Mukamas torutaan silloin tällöin, mutta kun silmä välttää niin raha virtaa vaikka välikäsien kautta. Eikä kukaan ole valmis todella painostamaan.

A: Missä on kansainvälisen yhteisön päättäväinen väliintulo? Missä on valmius lähettää joukkoja tekemään loppu tällaisesta?

B: Niin, missä on kansainvälisen yhteisön valmius tehdä loppu vuosikausien miehitykselle, rakenteelliselle väkivallalle ja vieraan vallan alla elävän väestön oikeuksien polkemiselle? Nyt pitää toimia!

A: Hetkinen! Minä puhun Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa. Mistä sinä puhut?

B: Venäjän rikoksista Ukrainassa tietysti. Mitä luulit?

Kärpänen

Pidin jutustaEn pitänyt jutusta
Jaa somessa