Ulkopolitiikka-lehden sivusto on uudistunut!
Nopeat

Twitterin seuratuimmat johtajat

Teksti:
Julkaistu: 12.9.2018

»50 miljoonaa Elviksen fania eivät voi olla väärässä», hehkutti Elvis Presleyn levy-yhtiö hittikokoelman kannessa vuonna 1959.

Elvis ei ehtinyt sosiaaliseen mediaan, mutta hänen maanmiehensä Donald Trump on kerännyt yhtä laajan yleisön Twitterissä. Tosin kaikki Trumpin 54 miljoonaa seuraajaa eivät varmasti ole hänen fanejaan, mutta ainakin hän saa sanansa kuuluviin.

Trump on maailman johtajista seuratuin, käy ilmi Twiplomacy-sivuston katsauksesta. Trump jättää Twitterissä taakseen niin paavi Fransiscuksen (47 miljoonaa seuraajaa) kuin Intian pääministerin Narendra Modin (44 miljoonaa). Modi puolestaan on seuratuin Facebookissa ja Instagramissa.

Trumpia saattaa kuitenkin korveta eräs asia: vaikka hän on virassa olevista valtionpäämiehistä seuratuin, hänen edeltäjällään Barack Obamalla on peräti 102 miljoonaa seuraajaa. Siitä Trump voi sen sijaan olla hyvillään, että syyskuun alussa hän ohitti suosiossa inhoamansa CNN-kanavan »breaking news» -tilin.

Eurooppalaiset johtajat eivät pärjää kisassa: Britannian pääministerin tilillä on 5 miljoonaa seuraajaa, alle puolet Intian ulkoministerin Sushma Swarajin seuraajista. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on onnistunut keräämään 3 miljoonaa seuraajaa.

Muokattu 12.9.: Lehden painoon lähettämisen jälkeen Trumpin seuraajien määrä on ohittanut CNN:n Breaking news -tilin.

Pidin jutustaEn pitänyt jutusta
Jaa somessa