Ulkopolitiikka-lehden sivusto on uudistunut!
Nopeat

Boikotin boikotointia

Teksti:
Kuvat:
Julkaistu: 19.9.2013

Lähi-idän konflikti läikkyy myös mu­siikin ja viihteen supertähtien maa­ilmaan. Asetelma on valitettavan tuttu: joko olet puolellamme tai meitä vastaan.

Pink Floyd -yhtyeen kantavana voi­mana tunnettu Roger Waters on jo usean vuoden kampanjoinut Israelin boikotoi­misen puolesta. Aiemmin tänä vuonna Waters joutui vastaamaan syytöksiin juutalaisvastaisuudesta, kun hänen kon­sertissaan käytettyyn sian muotoiseen il­mapalloon oli kiinnitetty Daavidin tähti useiden muiden tunnusten, kuten sirpin ja vasaran, oheen.

Waters on yrittänyt saada muita supertähtiä peruuttamaan Israelin-kon­serttinsa. Kuitenkin kesän aikana esi­merkiksi yhdysvaltalainen Alicia Keys ja brittiläinen Pet Shop Boys esiintyivät Tel Avivissa. Pet Shop Boysin Neil Ten­nant kommentoi boikottivaatimuksia sanomalla, että Israelin vertaaminen apartheidin aikaiseen Etelä-Afrikkaan on karikatyyri.

Viimeksi Waters sai kritiikkiä isra­elilaiselta huippumallilta Bar Refaelilta, jonka kuvaa Waters oli käyttänyt kon­serttiensa taustaprojisoinneissa. Refaeli kehotti Watersia viemään boikottinsa loppuun asti ja poistamaan kuvan.

Kovinta sanasotaa käydään julkkis­ten Facebook-sivuilla. Tähtien konflikti ei sentään tuota yhtä traagisia seurauksia kuin Israel–Palestiina-konflikti.

Pidin jutustaEn pitänyt jutusta
Jaa juttu