Lehden esittely

Ulkopolitiikka on sitoutumaton kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut lehti. Verkossa ilmestyvä UP-lehti syventää kansainvälisestä politiikasta ja taloudesta käytävää keskustelua Suomessa. Lehti on perustettu vuonna 1961, ja sitä julkaisee Ulkopoliittinen instituutti.

UP-lehti julkaisee kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden haastatteluja, pitkiä artikkeleita ajankohtaisista ilmiöistä, kolumneja ja kommentteja sekä uutisjuttuja. Lehden kirjaesittelyt tarjoavat mahdollisuuden seurata kansainvälisen politiikan uusinta ulkomaista kirjallisuutta.

UP-lehti tukeutuu toimituksellisessa työssään laajaan avustajaverkostoon eri puolilla maailmaa. Kotimaassa lehden taustavoimiin kuuluu toimitusneuvosto, jossa on mukana tiedotusvälineiden, elinkeinoelämän ja politiikan tutkimuksen ammattilaisia.

Ulkopolitiikka on palkittu useita kertoja. Lehti sai kunniamaininnan Aikakausmedian Editkilpailussa (yleisömediasarjassa) kahtena vuonna peräkkäin, 2020 ja 2021. UP-lehti palkittiin vuoden 2013 ja 2015 parhaana aikakauslehtenä (ammatti-, järjestö- ja asiakaslehtien sarjassa).

UP-lehti voitti vuoden 2017 parhaan ulkoasun palkinnon. Anna-Kaisa Hiltusen juttu Vauraat ja valitut (UP 4/2014) voitti palkinnon parhaasta jutusta ammatti- ja järjestölehdissä. Matti Koskisen juttu Seuraava siirto (UP 4/2021) sai kunniamaininnan vuoden feature-juttu yleisömediassa-sarjassa.

Sosiaalisen median kanavillaan Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa ja LinkeInissä Ulkopolitiikka-lehti toivottaa tervetulleeksi asiapohjaisen kriittisen keskustelun. Julkaisut, joissa on laitonta, halventavaa tai loukkaavaa sisältöä, poistetaan. Jatkuvasti tällaista sisältöä julkaisevat tilit voidaan estää. Vastaamme asiallisiin kysymyksiin ja kommentteihin toimistotyöaikana.