Lehden esittely

Ulkopolitiikka on sitoutumaton kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut lehti. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä UP-lehti syventää kansainvälisestä politiikasta, taloudesta ja ilmiöistä käytävää keskustelua Suomessa. Lehti on perustettu vuonna 1961, ja sitä julkaisee Ulkopoliittinen instituutti.

UP-lehti julkaisee kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden haastatteluja, pitkiä artikkeleita ajankohtaisista ilmiöistä, kolumneja ja kommentteja sekä uutisjuttuja. Lehden kirjaesittelyt tarjoavat mahdollisuuden seurata kansainvälisen politiikan uusinta ulkomaista kirjallisuutta.

UP-lehti tukeutuu toimituksellisessa työssään laajaan avustajaverkostoon eri puolilla maailmaa. Kotimaassa lehden taustavoimiin kuuluu toimitusneuvosto, jossa on mukana tiedotusvälineiden, elinkeinoelämän ja politiikan tutkimuksen ammattilaisia.

Ulkopolitiikka palkittiin vuosina vuosina 2014 ja 2016 Aikakausmedian Edit-kilpailussa edellisen vuoden parhaana aikakauslehtenä (ammatti-, järjestö- ja asiakaslehtien sarja). Vuonna 2015 lehti voitti edellisvuoden parhaan ulkoasun palkinnon ja palkinnon parhaasta jutusta ammatti- ja järjestölehdissä (Vauraat ja valitut, UP 4/2014) samassa kilpailussa. Vuonna 2012 Ulkopolitiikka voitti Vuoden laatulehti -palkinnon Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultin kilpailussa.

Sosiaalisen median kanavillaan Facebookissa ja Twitterissä Ulkopolitiikka-lehti toivottaa tervetulleeksi asiapohjaisen kriittisen keskustelun. Julkaisut, joissa on laitonta, halventavaa tai loukkaavaa sisältöä, poistetaan. Jatkuvasti tällaista sisältöä julkaisevat tilit voidaan estää. Vastaamme asiallisiin kysymyksiin ja kommentteihin toimistotyöaikana.