Edustuksen illuusio
Maailmasta on tullut niin monimutkainen, että äänestäjät ja puolueet ovat vieraantuneet toisistaan. Siksi puolueiden kannattaisi palauttaa globalisaatio demokraattiseen hallintaan.
Maailmasta on tullut niin monimutkainen, että äänestäjät ja puolueet ovat vieraantuneet toisistaan. Siksi puolueiden kannattaisi palauttaa globalisaatio demokraattiseen hallintaan.
Kansan ja eliitin vastakkainasettelua lietsovat puolueet ovat vahvistaneet kannatustaan monissa Euroopan maissa. Se voi olla demokratialle myös hyväksi.
Valtiot ovat riippuvaisia tietoturva-alan yrityksistä. Suomellakin on erityinen suhde F-Secureen.
Ihmisistä on tullut jälleen kertakäyttöhyödykkeitä isossa pelissä, varoittaa kirjailija Sirpa Kähkönen. Hän puolustaa sananvapautta, mutta ei hyväksy, että kielestä tehdään propagandan väline.
Uudet puolueet raivaavat vastakkainasettelulla tilaa konfliktihakuisemmalle politiikalle.
Korruptio, tuhlaus ja öljyn hinnanlasku romahduttivat Venezuelan talouden.
Brasilia on jäänyt maailmanpolitiikassa taustalle sisäpoliittisten ja taloudellisten ongelmiensa vuoksi. Latinalaiseen Amerikkaan on jäänyt suurvallan mentävä aukko.
Talouskasvu ja kaaoksen pelko pitävät kurissa kiinalaisten demokratiapyrkimyksiä. Kommunistinen puolue on vankistanut asemaansa korjaamalla järjestelmän pahimpia valuvikoja.
Britit äänestivät kesäkuussa laveasti nyky-politiikkaa vastaan ja toisenlaisen tulevaisuuden puolesta.
Digitalisaatio ei pysty tuottamaan samanlaisia kasvulukuja kuin sähkön ja polttomoottorin keksimisestä alkanut toinen teollinen vallankumous, väittää ekonomisti Robert Gordon.
Yhdysvallat määrittelee Venäjän verkkovakoilun ja -hyökkäykset suurimmaksi turvallisuusuhkakseen. Vastatoimet ovat kuitenkin jääneet vaatimattomiksi.
UP-lehti kysyi suomalaisyliopistojen professoreilta, mitkä ovat kansainvälisten suhteiden tieteenalan uusimmat tuulet.