4/2013

4/2013

Teema: Šiiat & sunnit

Koskenniemen maailma

Koskenniemen maailma

Kansainvälisen oikeuden professori on kyllästynyt siihen, että julkisessa keskustelussa kauhistellaan maailman katastrofeja. Tässä haastattelussa hän paljastaa maailman todellisen ongelman.

Lue Koskenniemen maailma

Irakin totuuden hetki

Irakin totuuden hetki

Irakin poliittisia päättäjiä näyttää yhdistävän vain oman edun ajaminen. Demokratian kohtalo ratkennee ensi vuoden parlamenttivaaleissa.

Lue Irakin totuuden hetki

Ihmisoikeuksia vai lännen oikeuksia?

Ihmisoikeuksia vai lännen oikeuksia?

Länsimaisen ihmisoikeusliikkeen tulisi lakata kuvittelemasta, että omat normimme olisivat yleismaailmallisia, sanoo tutkija Stephen Hopgood. Etenkin Aasian maissa katsotaan, että ihmisoikeudet ovat alisteisia kunkin maan omille lähtökohdille.

Lue Ihmisoikeuksia vai lännen oikeuksia?

Analyysi

Turkin poliittinen kulttuuri muuttui

Viime kesän mielenosoitukset ovat syventäneet Turkin hallitsevan AK-puolueen taustalla vaikuttavaa jakolinjaa, vaikka puolueen kannatus on entisellään. Epäpoliittisena pidetty kaupunkilaisnuoriso sai Gezi-puistossa poliittisen herätyksen.

Lue Turkin poliittinen kulttuuri muuttui

Vienti nostaa Espanjaa

EU:n kriisimaa vahvistaa jalansijaansa euroalueen ulkopuolisilla kasvumarkkinoilla. Veto johtuu palkkojen nopeasta alentumisesta. Jotkut povaavat jo, että Espanja seuraa menestyksessä Saksaa.

Lue Vienti nostaa Espanjaa

Länsi-Balkanin väliinputoajat

”Te ette ole meidän puolellamme”, on Makedonian ja Montenegron kansalaisyhteiskunnan viesti EU:lle. Unionin ovet näyttävät olevan auki, mutta ehdokasmaissa pelätään, ettei unioni tue maita tarpeeksi niiden ponnistellessa jäseniksi.

Lue Länsi-Balkanin väliinputoajat

Profeetan perintö

Uskonto, heimo ja paikallisidentiteetti yhdistävät Lähi-idän asukkaita jo tiukemmin kuin heikentyneet valtiot. Alueen hallinnot lietsovat islamin oppisuuntien ikiaikaista konfliktia pysyäkseen vallassa ja pitääkseen demokratian loitolla.

Lue Profeetan perintö